Competitie

Interclub

Inschrijvingsformulier vind je hier: KLIK

Ook in 2020 spelen vele Zevenbergenploegen mee in de TENNIS VLAANDEREN interclubcompetitie. Deze ontmoetingen met andere clubs brengen zowel op als naast het veld veel plezier met zich mee!

 

Daarom vragen wij als werkgroep de inschrijvingen op een gestructureerde manier te laten verlopen. De verantwoordelijke voor de interclub is FREDERIC JAMINET.

 

 • De kapitein van elke ploeg verzamelt de persoonsgegevens van zijn volwassen spelers en stuurt deze door aan de interclubverantwoordelijke.  Mensen die wensen deel te nemen en geen ploeg hebben, sturen tevens een mail naar de interclubverantwoordelijke: fredericjaminet.be@gmail.com.

 • Om een ploeg in te schrijven, heb je steeds minimum 2 spelers meer nodig dan voorzien in de gevraagde reeks. Graag vragen wij dat de spelers zich werkelijk “engageren” voor deze competitie, zodanig dat forfaits vermeden kunnen worden en er zich geen problemen vormen  voor kapitein, interclubleider en bestuur van Zevenbergen. Wij vragen uitdrukkelijk om de procedures en spelregels te respecteren. Boetes zijn ten laste van het team in kwestie!

 • Als interclubspeler van Zevenbergen wordt u verzocht het zomerlidgeld 2020 te betalen aan de club ten laatste vóór 25/01/2020.  Indien uw betaling niet geregistreerd is, kan U geen interclub spelen. Spelers die van een andere club komen, dienen tijdig, vóór 15 januari hun transfer zelf aan te vragen via de TV-site. Ook nieuwe spelers dienen zeker hun inschrijving en betaling van het lidgeld voor eind januari in orde te brengen.

 • Interclubontmoetingen (volwassen reeksen) worden traditioneel afgesloten met een maaltijd.  Er zal een symbolische bijdrage van € 7 per maaltijd worden aangerekend.

 • De actieve interclubverantwoordelijken (= meer dan 2 IC-dagen) bepalen voor 30 januari hoeveel ploegen juist ingeschreven kunnen worden. Er wordt in deze volgorde voorrang gegeven: ploegen met actieve IL-leiders, nationale ploegen, maximum puntentotaal.

 • Interclub jeugd wordt georganiseerd door de tennisschool Progress. Zij schrijven de ploegen in en beslissen over de opstelling! Ook hier zijn er meerdere IC-leiders nodig!

 • Deelname aan interclub van de club gaat gepaard met inzet voor uw club. Daarom doen we graag een beroep op helpende handen op tornooidagen voor tap, keren/sproeien van de velden,…

Officiële tornooien

TC Zevenbergen organiseert 3 officiële tornooien per seizoen:

 • Indoortornooi in februari​

 • Zomertornooi, jeugd- en dubbeltornooi in juli​

Inschrijven voor deze tornooien kan via de website van tennis vlaanderen

Wintercompetitie

Enkel en dubbel gemengd 2019-2020

Ook volgend winterseizoen organiseert TC Zevenbergen een wintercompetitie.

De competitie start op 01/10/2019 en eindigt op 04/04/2020. Finaledag en prijsuitreiking vinden plaats op zaterdag 5 april 2020.

In bijlage vind je het wedstrijdreglement en een inschrijvingsformulier.

We vormen de groepen op basis van je klassement (maximum 60 punten) of je tennisniveau en het

aantal deelnemers.

Je kan inschrijven

 • via deze link OF

 • via zevenbergenwc@telenet.be OF

 • je vult het inschrijvingsformulier in EN steekt het in de Papegaaienbus op TC Zevenbergen OF je stuurt het inschrijvingsformulier terug.

Je stort het juiste bedrag op rekeningnummer BE54 8601 0352 9997 met vermelding van de reeks. Voor de dubbelreeks graag storten per ploeg. Je kan eventueel ook cash betalen op het secretariaat van de club.

 

Je hoeft geen lid te zijn van TC Zevenbergen om deel te nemen. Iedereen is welkom.

WEDSTRIJDREGLEMENT WINTERCOMPETITIE TENNIS 2019-2020,

ENKEL DAMES, ENKEL HEREN, DUBBEL GEMENGD

MINIMUM 20 SPEELBEURTEN

 

Wat                 

In de enkelwedstrijden speel je naar een super long set (tot iemand 12 games heeft gescoord of bij het verstrijken van het uur, cf. belsignaal). De winnaar scoort 2 punten. Bij gelijkspel scoren beide partijen 1 punt.

De dubbelwedstrijden duren maximum twee uur en worden betwist in 2 sets met tie-break bij 6-6 en super tie-break tot 10 bij gelijke setstand. Iedere gewonnen set levert 1 punt op. De super tie-break geldt als een derde set en levert dus ook 1 punt op.

 

Indien de 2de set niet beëindigd is, telt de eindstand van die set op dat ogenblik. Wie voorstaat wint de set, bv. 5-4 of 4-4 en 30-15. Indien de games en de punten gelijk zijn, bv. 4-4 en 30-30 wordt er nog 1 punt gespeeld. Wie dat wint, wint de set.

 

De winnaars van de reguliere competitie winnen een gratis deelname aan de wintercompetitie 2020-2021. Je kan geen tweemaal na elkaar de gratis deelname winnen tenzij je in een hogere reeks speelt dan het jaar ervoor. Bij gelijke stand tussen twee deelnemers tellen eerst de gewonnen wedstrijden, dan het verschil tussen gewonnen en verloren spelletjes en tenslotte de onderlinge ontmoetingen.

Wanneer          

Enkel dames, enkel heren: overdag op de weekdagen tussen 9.00 en 18.00u en zondagnamiddag op vrijwillige basis van 13.00 tot 18.00u.

 

Dubbel gemengd: in principe op zondagnamiddag van 13.00u. tot 18.00u., zo mogelijk op vrijdagavond van 20.00 tot 22.00u en zaterdagavond van 18.00 tot 20.00u.

 

Je kan inschrijven in meerdere reeksen. We voorzien een finaledag op 5 april 2020 met ontmoetingen tussen de eerste en de tweede van de rangschikking.

 

Het juiste aantal speelbeurten hangt af van het aantal deelnemers in de reeks. Bij te kleine reeksen of wanneer te veel deelnemers forfait moeten geven is er compensatie na overleg .

Wie                 

Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van TC Zevenbergen. Indien je geen lid bent van een tennisclub sluit TC Zevenbergen voor jou een voordelige verzekering af bij Tennis Vlaanderen. We vormen de groepen op basis van sterkte en aantal deelnemers. In principe speel je tegen elke andere speler van je groep.

Prijs                 

De inschrijving bedraagt € 100 voor de enkelcompetitie en € 110 per ploeg voor de dubbelcompetitie. Het inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald, tenzij voor een niet begonnen terugronde wegens bewezen medische redenen.

Reservatie        

Je reserveert je terrein online via het reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen. Je kan ook gebruik maken van de app van Tennis Vlaanderen. De reservatie heeft geen voorrang op de reeds verhuurde uren. Je kan het reservatiereglement ook online raadplegen. We streven naar maximum één indoor wedstrijd per week op hardcourt.

 

De spelers spreken met elkaar het wedstrijd uur af. Wedstrijden die niet gespeeld worden voor 05/04/2020 leveren voor geen van beide partijen punten op. Bijzondere gevallen worden in overleg geregeld met Peggy Stevens (dames en dubbel) of Guy Craps (heren).

Resultaten       

Na elke wedstrijd vul je de score in op de computer naast de bar of van thuis uit. De rangschikking is onmiddellijk zichtbaar op de pc en wordt regelmatig uitgehangen in de club.

Spelers of dubbelploegen, die de competitie verlaten of te ver achterop geraken, worden volledig geschrapt in de uitslagtabellen, tenzij ze een volledige ronde hebben gespeeld. Dit geldt ook voor de dubbelploegen als één van de twee partners forfait moet geven om medische redenen.

 

Wie de wedstrijd staakt (kwetsuur, dringende oproep, …) verliest in principe de wedstrijd met forfaitscore 6-0. Dubbelwedstrijden spelen met een vervangpartner van gelijkwaardig niveau is toegelaten, maar komen niet in aanmerking voor de rangschikking indien dit in meer dan 50% van de wedstrijden voorvalt. Peggy Stevens of Guy Craps moeten altijd vooraf verwittigd worden.

 

Fictieve uitslagen noteren zal worden beschouwd als een manipulatie van de competitie en geeft aanleiding tot het verlies van de punten voor beide deelnemers of ploegen.

Aanspreek-        Peggy Stevens (0494/683.557), peggystevens@telenet.be

punten             Guy Craps (0498/904.808), guy.craps@telenet.be

Secretariaat (03/480.40.40), info@zevenbergensport.be